Szeretettel köszöntelek a myvip klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
myvip klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a myvip klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
myvip klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a myvip klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
myvip klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a myvip klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
myvip klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A Maxi King hozzávalói 8 főre
1 cs ostya tortalap
3 tábla csoki
tört pörkölt mogyoró ízlés szerint
1,5 dl tej
1-2 ek méz
10 dkg vaj
Krémhez:
4-5 ek cukor
4-5 cs vaníliás cukor
3,75 dl tej
1,5 cs zselatinpor
8 dl habtejszín
Karamellszószhoz:
12,5 dkg cukor
2 ek víz
0,75 dl habtejszín
2,5 dkg vaj
csipet só
1/4 cs zselatinpor
1. Gőz felett megolvasztjuk a csokit és a vajat.
2.
Egyenként megkenjük az ostyalapokat a csokimázzal, és még mielőtt
megkötne a máz, megszórjuk a pörkölt mogyoróval. Ha a két ostyalap
megkenése közben kötni kezdene a máz, nyugodtan melegítsünk rajta. Ha
megkentünk minden ostyalapot, tegyük őket hűvös helyre, hogy a máz
megkössön.
3. Elkészítjük a karamellszószt. Kis
fazékba kimérjük a cukrot és hozzáadjuk a vizet. Melegítsük közepes
hőfokon, amíg a cukor felolvad, majd kicsit nagyobb hőfokon aranybarnára
karamellizáljuk. Félrehúzzuk, hozzáadjuk óvatosan a tejszínt, a vajat, a
sót és a csomagolás alapján előkészített zselatinport. Visszatesszük a
tűzhelyre és folyamatos kevergetés mellett összemelegítjük.
Félretesszük, de nem hűtjük, nehogy a zselatin miatt idő előtt
megkössön. Ha mégis el kezdene kötni kicsit melegítsünk rajta.
4.
Elkészítjük a krémet. A kétféle cukrot a tejhez adjuk. Utána
előkészítjük a zseletinport a csomagolás alapján, majd ezt is
hozzákeverjük a tejhez. A zselatin olvadásáig, folyamatos kevergetés
mellett melegítjük a tejet. Langyosra hűtjük, ezalatt a tejszínt kemény
habbá verjük. A langyos tejbe apránként belekeverjük a tejszínhabot,
ügyelve arra, hogy jól összekeverjük. Kicsit állni hagyjuk.
5.
Addig befejezzük az ostyalapokat. A langyos tejbe elkeverjük a mézet.
Megforgatjuk az ostyalapokat a csokis oldalukkal lefelé, és jó alaposan
meglocsoljuk a mézes tejjel (azért ne áztassuk teljesen el).
6.
Majd három lapra teszünk a tejkrémből (persze nem a csokis oldalukra),
kb a krém 1/6-od részét. Elegyengetjük, ezután ízlés szerint (1 csíkba, 2
csíkba, össze-vissza), mind a három lapra öntünk a karamellszószból.
Ezután a megmaradt tejkrémet rátesszük a lapokra, szintén elegyengetjük.
Végezetül a megmaradt ostyalapokat a csokis oldalukkal felfelé
rátesszük, kicsit megnyomjuk. Majd irány a hűtő.
7. Pár óra (kb 2 óra) múlva már fogyasztható is.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!